I'm sexy and I know it

Jag vet inte vad som hände, men någonstans på vägen gick det snett. Jag vet inte vad som gick snett heller men något hände för nu ser det inte bra ut längre. Jag har ett väldigt bra liv. För en månad sedan sa jag till min kille att jag så gärna vill ha ett nytt jobb. Och jag berättade vad jag ville ha. Butik, 75 %, gärna Gränby Centrum. Jag lovar, jag sa det till honom. Och vet ni vad. Jag har inte ens fattat det förrän nu. JAG HAR JU FÖR F*N FÅTT DET! Men här sitter jag och tycker att det är jättejobbigt, jag vet inte vad jag vill till 100% men jag kan inte tacka nej för det är precis vad jag önskade mig.

Det kommer bli bra, det vet jag. Jag ska visa att jag är precis vad de vill ha!

Men här sitter jag. Nyårsafton. Ikväll ska jag jobba. Men, vad gör jag nu? Jag sitter hemma, har städat & dammsugit. Nu sitter jag här och bloggar. På nyårsafton? Jag börjar 22.00 på BJ men innan ska jag till mina föräldrar. Jag har inte orkat planera något annat än att jobba ikväll.Jag hade löften innan nyår och jag har varit väldigt duktig måste jag erkänna. Det har varit väldigt jobbigt och senast idag ville jag bryta första löftet. Kanske förstår ni inte men det är nog jobbigare än ni tror. Jag har inte rökt sedan slutet av september och jag har inga planer på att börja igen. Inte ens när jag festar.
Mitt andra löfte var att gå ut och gå minst en gång i veckan och det gick bra i början, joggade tom några gånger och någon gång även 2 gånger i veckan. Sedan kom december och jag orkade inte mer.
Det tredje och sista löftet påbörjade jag. Jag tog med mig alla plankor till Beijer och betalade dem för att såga efter mina mått. Jag hämtade dem dagen efter och det visade sig att det fortfarande inte passade. Jag är inte dens som ger upp. Jag åkte genast till Bauhaus och förklarade vad jag behövde, jag åkte hem med en hyrd vinkelsåg. Kom hem och såg att det inte såg bra ut, något va fel. Jag googlade och såg att det fattades något på sågen. Likaså såg jag att jag inte skulle kunna göra det hemma, behövde lite mer redskap. Jag åkte tillbaka till Bauhaus och frågade om det verkligen va något fel på sågen eller om det är jag som inte kan använda den. Kundtjänstmedarbetaren bekräftade att det va fel på sågen och jag lämnade tillbaka den. Väl hemma var jag trött och ställde tillbaka alla plankor i ett hörn. Däremot tog jag tag i ett annat projekt i köket och fixade snurran i hörnsköpet. Det tredje löftet ska jag ta med mig in i 2012 och göra färdigt!

ALLTSÅ
Löften 2012:
- Bygga färdigt köket, alla socklar, lister, kakel, spotlights och taklampa.
- Promenera/jogga minst 1 gång i veckan
- Bestämma mig för vad jag vill i livet!


GOT NYTT ÅR!
TA HAND OM ER IKVÄL!

Jag är snäll. Även när jag är dum är jag snäll


Blanda inte ihop min personlighet och min attityd.
Min personlighet är vem jag är, min attityd beror på vem du ärvilken härlig dag

Oj oj oj. Jag vaknade "tidigt". Åt frukost med älskling, satt lite vid datorn, plattade håret och åkte sedan iväg. Är ledig idag och jag har gjort allt för att inte vara hemma och städa. Jag åkte till GränbyCentrum och där blev det inte som planerat. Får göra det imorgon istället. Jag tog en runda men åkte snabbt därifrån eftersom jag inte ville slösa pengar. Tog faktist otroliga omvägar bara för att fördriva tiden. Runt runt och jag hamnade på Statoil i svartbäcken och tvättade bilrutorna lite snabbt, vet inte hur den har blivit så smutsig på så kort tid.

Sedan gjorde jag en god gärning och mötte lite underbara personer som verkligen smittade mig med sina leenden. Där började glädjen. Pratade även med en kompis på facebook-chatten och blev något så otroligt glad för att jag har så underbara bekanta! Tack! Han gjorde något stort för min skull.  Väl inne på facebook så pratade jag med en annan person som precis gjort en sak för mig och jag frågade varför. Svar: "Jag gör det för att du alltid är på bra humör, ler hela tiden och är supertrevlig. Det lönar sig alltid till slut, förtsätt så!" Och jag blir bara ännu gladare när jag får det så tydligt bekräftat. Jag är en sån person som ger mer än jag tar och idag har jag bara fått så himla mycket! Tack!

Jag var under dagen även på Röda Korset för att se om jag kunde hitta ett härligt fynd och det gjorde jag sannerligen. Jag gick direkt till deras päls-ställ och mina ögon fastnade genast på en jacka. Jag skulle aldrig använda riktig päls eller tycka att mina vänner ska köpa någon. Men den här jackan va inte äkta och priset gjorde inget annat än att bekräfta det. Jag håller i den och en dam kommer fram till mig med sin gulliga leopardväska och får syn på en matchande päls och utbrister "Nämen va fin, herregud vad den är vacker". Jag kollar på henne och ler, jag säger: om den kostar lika mycket som den här så borde du unna dig den. Prova den! den härliga kvinnan tar på sig sin och jag tar på mig min och vi tittar i spegeln, båda lika glada. Hennes väninnor kommer fram och talar om hur snygg den är på mig och att jag måste köpa den. Bra säljare dessa damer ;) Jag påpekar hur bra hennes jacka matchar hennes väska och småpratar lite. Det va hur trevligt som helst. Sedan gick jag till kassan och bakom mig ställde sig ytterligare en trevlig människa och jag är inte den blyga typen som inte pratar.

GLÄDJE! Vid 5 tillfällen har jag varit otroligt glad och jag tackar dessa människor.

Jag åkte även till Lager 157 och unnade mig
ett par skor (sommarklackar iofs.) 
och en tisha
+ underlinnen till killen.

Dagen avslutade jag med att åka till stugan med pappa och fixa en sak.


 

 


Jag vet inte om jag någonsin kommer använda jackan men den kändes så lyxig bara och jag kände för att unna mig den. Någon gång ska jag klä mig lyxigt och då ska jag ha den på mig och bara vara!

 


Ditt liv, din skapelse.

Livet blir vad man gör det till.

Ditt liv är som en bit lera som du kan forma precis hur du vill, bara du verkligen viljan. För alla problem finns det lösningar. Jag är ingen konstnär och det blir inte alltid perfekt, men jag slutar inte forma och jag slutar inte kämpa, i slutändan blir det ändå bra. Jag formar tills jag blir nöjd. Nästa gång du känner att livet suger så ställ dig vid en spegel och kom på vad du vill och GÖR DET! Ingen annan kommer göra det åt dig. Människor är så upptagna med sina egna lerklumpar. Folk vill ta delar från din bit för att själva få en större bit men de inser inte att det inte gör dem lyckligare, de tror att de hjälper dig genom att ta klumpar, de får bara mer lera att hålla reda på och ett trögare jobb.

Så kära ni som läser det här. Ta tag i era klumpar, än är de mjuka och formbara. Lek och ha roligt, testa något nytt. Om det blir fel så testa något annat. Det kommer komma en dag i slutet när ni inte kan forma klumpen mer, den är för hård, den är stel. När den dagen är kommer så ska ni vara nöjda men formen ni har givit den.

Beskyll aldrig någon annan för att eran klump är ful.
Låt aldrig någon annan forma eran klump. Tips är välkommna men inte mer.
Se, men inte röra.


Vänner. Med det här lämnar jag er för kvällen.

Ikväll ska vi ha roligt och njuta utav varandras sällskap <3

Jag började dagen med en lång stund framför spegeln. Allt gick snett, inget blev bra. Sedan for jag iväg till syster för att klä julgranen med mosters älskling och resten av familjen. Det blev även lunch och lite TV-tittande. Sedan har jag varit hemma för att fixa till det som gick snett och för att påminna mig själv om att julen inte handlar om att jag ska se bra ut!

GOD JUL ALLA NÄRA & KÄRA & ALLA ANDRA OCKSÅ!Idag har jag på mig en transparant vit skjorta med svart snörning uptill. I håret har jag en stor fin blomma. Röda naglar och svagt rött läppglans Julen till ära! (Jag har även röda strumpor!

   


Nu ska jag åka och hämta farfar och sedan åka till kusinen och träffa alla!


Snälla jultomten. Förutom hälsa, kärlek och fred i hela världen så önskar jag mig ett nytt jobb. Då slår du 2 flugor i 1 smäll och inte bara jag får det jag önskar mig utan arbetsgivaren får allt han/hon önskat sig!


Iband är jag lite rädd att jag låter desperat när jag söker jobb. Ibland blir jag rädd att jag kanske låter för självsäker. Jag är inte desperat men jag sökte precis ett jobb som jag så galet gärna skulle vilja ha och jag känner faktist att jag är helt rätt person för dem, rätt till 150%, och jobbet är så rätt för mig. Och ja - jag är väldigt säker på mig för jag vet hur grym jag är, hur duktig jag är!!
Jag vet att de inte skulle ångra sig.Sanningen

Ibland tar det så jäkla lång tid att se något,
men när man väl har sett det så kan man aldrig blunda för det.
Del 1

Hej,

låt oss börja om, låt mig ta det från början.
Min pappa är född i Bosnien, Ilijas. Jag är född i Fojnica, som min mamma och syster + bror. 1989. det va krig, det va flykt. Det va en flykt från trygghet och rikedom på alla sätt och vis. Inte bara pengar. Det fanns blommor och fina gator, trygga områden för barn. Alla grannar kände varandra, barnen i skolan lekte tillsammans hela dagarna. När man inte va på jobbet så va man hemma och jobbade,  sysslade med hushållssysslor. Men det är inte bara det. Man umgicks. Hela tiden hade man någon hemma hos sig, om inte en familjemedlem eller släkting så en bekant, en granne, någon. Allt va bra.
Min mormor hade en nanny som tog hand om mamma, inte för att hon va tvungen, men för att hon kunde, för att hon trodde att hon behövde. Min pappa hade en affär. Inte bara en. Hans dröm va att öppna en skidort. Han va inte så långt ifrån den, men så kom kriget och skidorten var just bara det, en dröm, en dröm som aldrig skulle komma att besannas.

Bosnien är ett land som har allt, jag lovar. Du kommer högt upp men också långt ner. Där finns stekhet sommar och iskall vinter. Vatten; sjöar, bäckar, åar Ängar. Skogar. Små byar, stora städer. Fattigt & rikt.


  
  
    
 På det sista (stora) fotot ser ni byn Lukomir. Jag har inget alls med den att göra. Än. På bilderna nedan ser ni byn. Ja, ni ser hela byn på bild nummer 2.

 

Jag lovar Er och jag lovar mig själv. Jag kanske inte besöker just Lukomir, men jag kommer vandra i Bosnien. Mina föräldrar gjorde det när de va unga och jag har sett fantastiska bilder, bilder som inte ser riktiga ut, bilder som ser ut att vara tagna i en annan värld. Jag ska också ta sådana bilder.

Hjälp mig hjälpa andra

Nu är det vinter och kylan är här. Visst är det kallt?
De hemlösa tycker nog också att det är ganska kallt.
Det här året vill jag hjälpa folk i Uppsala. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Jag brukar skänka pengar till läkare utan gränser och hjälpa människor långt utanför våra gränser. Men ni! Även här nära oss finns det folk som behöver hjälp!

Vi kan få dem att le! Vi kan få dem att känna värme! Vi kan ge dem hoppet tillbaka och tron på att det finns bra människor, tron på att vi inte har gett upp hoppet om dem! Vi kan sprida julglädje!

Jag vet att inte alla har råd att skänka pengar eller köpa något gott. Men jag vet att alla har något i sin garderob/källare som de kan skiljas ifrån! Om det så "bara" är ett par vantar och en mössa så är det ändå något! Lathet är ingen ursäkt och tänk på de som skulle bli överlyckliga om de kunde få halsduken som du inte längre använder, eller något klädesplagg.
 
I veckan ska jag rota lite i min garderob och källare och se vad jag kan skänka till de som behöver det mer.  En vinterjacka, lite halsdukar, kläder i bra skick och leksaker ska jag bidra med. Bland de hemlösa finns säkert även barn som skulle bli glada av att få en julklapp.

I början på nästa vecka ska jag lämna det jag lyckats samla in..
Jag tror nog att kaffe & socker också tas emot tacksamt.
Saft & kakor likaså. (köpt, oöppnade förpackningar).
Om du inte vill skiljas från din garderob så kan du köpa något gott.

På fredag förmiddag kan jag tänka mig att ta en runda med bilen och hämta lite saker om ni inte har möjlighet att lämna det hos mig i Årsta eller på mitt jobb på stan.

Idun, Sagahemmet & Grottan är de ställen jag främst tänkt skänka något till.
Om ni känner att ni också vill göra en god gärning så kommentera på det här inlägget!


På beställning

Lördag 3/12
Min födelsedagsfest  

 

Detta är bilderna som togs med min mobil. Inte alls många som ni ser, jag hade annat för mig under kvällen. Ska se om jag kan få lite bilder av en vän som tog några under kvällen. Jag är en sådan som gärna tar massa bilder, på allt, hela tiden, gärna lite närbilder också, väldigt gärna på mat. Trist att jag inte tog fler då.

Just precis så. Just så är det. Lägg inte din glädje i andras händer, det är ditt ansvar.
Just precis så. Just så är det. Lägg inte din glädje i andras händer, det är ditt ansvar.
För stressad för att slappna av. Kan inte sova. Måste planera. Måste tänka. Vill sova, vill vara vaken.


Personligt brev


Åh, mitt personliga brev är så långt. Jag är fullt medveten om det men vet inte alls hur jag ska ändra det. Jag har mailat det till min che och hon skulle kika på det. Hon märkte direkt att det va för långt och en chef/personalansvarig som ska läsa flera ansökningar orkar inte med ett så långt. Jag förstår henne. Hon nämnde ett styce osm va upprepande, jag hade redan nämnt det innan, men jag vet inte riktigt vad hon menar så jag får fråga henne nästa vecka igen. När jag tittar på det såhär så tycker jag själv att jag borde ta bort 2 stycken och göra det mer luftigt, mer vänligt för ett trött öga.

Jag låter det vara nu.
På tisdag nästa vecka skulle jag egentligen på en intervju. Den första gick bra och nu vill de ha en andra. Men.. Jag ska inte gå på den, imorgon måste jag ringa och avboka. Kanske lika bra. Innerst inne kände jag att det inte va för mig även om det va heltid, måndag - fredag. Ok. Men ändå trist.Birthday all weekend

Jag fyller år på söndag.

Det är första gången i mitt liv som jag inte har räknat ner. Ofta började jag räkna ner i November. 34, 33, 32, 31, 30, 29, 10, 5, 2, 1 KABOOOM. Men det här året är det inte alls så. Jag har inte hunnit räkna ner, tiden har flugit förbi. Imorgon ska jag handla, har dykt upp annat hela tiden som har gjort att jag har skjutit upp att handla. Mina fina vänner ska självklart även få mat i magen, inte bara sprit.

Fredag är för killen och mig. Middag & drinkar.
Lördag är det jobb och sedan mat & dricka med bästa vänner.
Söndag är det brunch med vänner och sedan fika med familj!
Kanske blir en afterwoork med Glittertjejer nästa vecka <3

Härligt!
Älskling frågade vad jag önskar mig och jag sa ETT FÄRDIGT KÖK. Det tycker han är jättetråkigt men det är det bästa jag skulle kunna få, det behöver jag verkligen. Min lägenhet är färdig, bara köket kvar. Så fult när det är halvfärdigt! Jag är inte alls den som ber om hjälp, men nu önskar jag mig det i present, inte hjälp.


RSS 2.0