stola planer blev ingenting

Ok, nu kör vi. Jag är helt slut i kroppen, jobbat, jobbat, jobbat, jobbat på 2 dagar, inte det skönaste med 2 jobb, dag & natt, men ibland är det faktist roligt!!
Nog om jobb. Förra söndagen hade jag stora planer, jag skulle göra en hel del saker men absolut inget blev av, jag va otroligt sjuk och bara låg i sängen hela dagen. Förhoppningsvis blir jag inte sjuk imorgon för alla söndagens planer blev då uppskjutna till imorgon.

Alla småsaker som jag skjutit upp ska jag ta tag i imorgon, jag ska se till att inte ha en enda kartong hemma, allt ska på sin rätta plats. Jag ska göra fint i källaren, ordning & reda ska det vara. En önskan är att jag ska hinna handla mat - nu håller vi tummarna.

Jag åker förbi VålaMagasinet varje dag och försöker se vad saker kostar där men det r lite svårt. Att det är dyrt vet jag, men hur dyrt? På hemsidan står ju inga priser och det måste betyda att det är superdyrt (värre än MIO) 

Ska till jobbet nu, vi hörs imorgon!
Jag avslutar inlägget så som jag påbörjade det, NU KÖR VI!

från Edland till Trollsta

Jag funderade länge på EDLAND men färgen är fel.

Trollstas skåp.. hur kunde jag missa det. här har vi mitt skåp:



Det är placerat i sovrummet och passar perfekt.
I skåpet ska jag ha sängkläder och i lådorna underkläder & strumpor, bättre blir det inte!

Jag ser fram emot att få göra min teori till praktik, dvs: omvandla mina idéer till verklighet, till fast form.

Nya stolar

Bordet kommer om 3 - 7 dagar, men stoarna är hos mig, färdigmonterade och på plats, väntar bara på att någon ska sitta på dem vid ett bord och äta underbar mat från ett fantastiskt kök =D
Sådärja, nu fick jag til en bra mening.



Bättre bild än såhär får ni inte, det ni kan se är att stolarna är svarta och att de är kädda både på sittdynan och ryggstödet, det är konstläder, jag som ville ha real stuff men det får jag köpa om ngt år när de här slits ut och jag har mer pengar.


Ibland blir jag förvånad när jag kommer på mig själv som världens lyckligaste för att jag har köpt någonting, som idag, stolar, stolarna... jag, jag blir så glad. Jag tänker att när bordet kommer och jag dukar det sådär perfekt som jag ska göra så kommer jag avnjuta underbara maträtter där, jag kommer bjuda hem någon på middag, min familj ska sitta hemma hos mig på mina 6 stolar och äta hemma hos mig. De är snygga, det är precis sådanna som jag ville ha (eller ok, en imitation). Det är 6 stolar som får plats i mitt stora kök i min stora lägenhet =D =D


OH NEJ! nu måste jag sova, det märker jag eftersom jag skriver dåligt och inte kan förkorta något. HEj!

IKEA

Men så förvånad jag blir att jag till slut ändå hamnar på IKEA.
Det känns som om jag har obegränsat med pengar, jag bara handlar & handlar & handar.... men allt har ett slut - mitt kommer komma snart, inte än, men snart.

Idag köpte jag bord & stolar, bordet kommer om 3 - 7 dagar fast stolarna fick jag med mig idag. Rusta (som redan är biligt) hade superbra grejer på REA.

På IKEA var jag läänge, ensam är bäst, ibland iaf. Jag köpte ugnsformer, kastruller, stekpannor, grå fårullsmatta som ska vara på skohyllan och ser så mysig ut att man bara måsta sätta sig på den när man ska klä på sig skorna. En växt och passande vas slank också ner i vagnen. Krokar och en till klädstång till min garderob. Småsaker till köket och ett underbart Trollsta-skåp som ska stå i sovrummet för sängkläder i skåpet och underkläder i lådorna.
En grej som jag är lite osäker på men ändå vill ha är en brödlåda. Jag köpte en i rostfritt stål för 239 kr. Vet inte om det är värt det, känns dyrt, fast jag vet inte vad sådant ligger på heller.

På Chilli var jag och köpte 2 skålar och ett större serveringsfat som passar till min finservis. När man har gäster ska man få dem att känna sig speciella!!

Jag har säkert missat något men så får det vara...
Nu ska jag till lägenheten för att skruva ihop stolarna & få upp gardinstänger och lite mer saker om jag orkar.


Håll ut, snart blir det kul här ;)


Love!!

Sov hemma inatt!

Jag sov i min lägenhet, i min säng inatt. Jag hade en underbar kväll ute med 2 vänner och sedan åkte vi hem till MIG för att sova. Jag varnade dem innan att jag har ett kök, ett sovrum och en toalett, inget mer. Köket är bara ett tomt kök, inget innehåll & absolut ingen mat alls. Men de gick med på det & vi sov underbart, jag sov underbart. Jag har nog valt helt rätt säng.
Jag är så trött att jag inte orkar flytta hem, jag har inga gardiner, det är inte mysigt då.
Jag ska försöka lyfta på rumpan & flytta hem nästa vecka, mamma & pappa börjar nog bli lite trötta på mig och min resväska... Jag skulle gå dit idag men jag vet inte vart jag ska börja. Handla mat maybe? Jag vill inte bo där utan mat!!


Ooh. På söndag ska jag dit för att få upp andra skjutdörren.

Soffan kommer om 4 veckor.

Jag måste köpa en del nya kok- och stekkärl till min induktionshäll innan jag flyttar in.


bla bla bla bla.
Hej!

You've got to live for something

Or you'll die for nothing.


Kan det vara som så att jag lever för mitt hem?

varför färdigmat?

Ok, nu kan ingen här ha missat att jag älskar mitt kök, att jag älskar hela min lägenhet, att jag älskar mitt kök, att jag älskar mitt kök... Missade ni det innan det här inlägget så missar ni det inte nu - Jag älskar mitt kök.

vet ni vad jag åt igår när jag va hemma hos mig i mitt fina kök?



Detta:

Nu vet ni det också!

Varför lagade jag inte mat?
Jag har NOLL energi.


Jag är så trött på det mesta nu. Jag vill börja inreda, börja leva där. För er som missat fler saker än att jag älskar mitt kök så kan jag meddela att jag under renoveringstiden har bott hos mina föräldrar och nu fortfarande gör det tills allt blir helt färdigt.

För en liten stund sedan kom jag hit, jag va hemma innan och städade, såg till att jag vågar använda toaletten och tvättade alla fönster.

Inte förrän soffan kommer så känns det inte riktigt som ett färdigt hem, vardagsrummet blir så.... så tomt.


Kära vänner, förbered er på en massa fin inredning =) =)

Köket ser ut som ett kök

Det är så härligt att se det här. Nu är det bara smågrejer kvar men det går att bo där nu iaf!



Jag är trött och har ont överallt. Imorgon efter jobbet får jag gå hem och göra färdigt lite småsaker och STÄÄDA! Egentligen kunde jag sova hemma redan ikväll men jag orkade inte. det är dammit och jag har INGEN mat alls hemma. För att inte känna stress i kroppen så säger jag att jag ska sova där på onsdag för imorgon orkar jag inte heller sova där =) 
För övrigt så har jag det fantastiskt hos mina föräldrar!

Ugn & micro på plats

Men det är så snyggt som det bara kan bli fastän det inte är färdigt!!!



Dålig bild, men vad gör det!! Här kommer jag laga mat och jag kommer äälska det. Jag jobbar hela helgen, både i butiken och på krogen, det innebär att jag inte kommer ha tid att vara i lägenheten eller flytta in... får vänta tills nästa vecka. den som väntar på något gott....




.... väntar alltid för länge!


ett rum extra; mysrum

Hade jag haft ett till rum så hade det inte blivit kontor som många vill ha, inte heller gym eller walk in closet... Jag vill ha ett mysrum och det ville jag från hela början när jag lämnade det trygga föräldrahemmet och köpte min lilla etta. Nu har jag en 2a... Än har jag inte det där extrarummet som ska bli mysrum men nästa lägenhet får ha det... Det är svårt att säga att jag inte vill ha en walk-in-closet men jag har en så underbart bra garderob att det får räcka så. Ett rum skulle bara få mig att köpa mer & mer kläder...

Ett mysrum.
I den här videon har hon gjort ett mysigt sovrum & visst är det mysigt & fantastiskt, men för mycket för ett sovrum. I ett sovrum ska man kunna andas, det ska vara lugnt och fridfullt, inte hända för mycket, men ändå vara mysigt.


slitna, fula mattor på varandra tack!!



Jag älskar idén med kistan som fotpall och lyktor bredvid soffan "bara sådär". Flera lampor och flera blommor på fönsterbrädan. Att låta 2 mattor (eller flera) överlappa varandra är inget jag tänkt på tidigare men nu verkligen kommer köra på, kan redan se hur jag har det i min stora hall.

Nu ser man ett sovrum

En säng... det måste vara sovrummet...

Det är mycket kvar, men man ser iaf. vad det är för rum & rummet där köket är, ja, man ser att det är köket =)

Det börjar hända saker, mycket saker, men min inflytt... den får tydligen vänta =/


kakel & lampa

Det är innerlig lycka. Jag vill skratta för att jag är så lycklig. Det här är vad jag vill i livet, en en lägenhet, ett hem som jag älskar, mitt, allt mitt, jag har skapat det själv. Jag är så glad, jag har fjärilar i magen, jag menar det verkligen, jag är kär i min lägenhet.

Kaklet är bättre än jag tänkt mig & det var ren ångest att välja kakel, jag hade 4 favoriter & till sist var det bara att köpa, bauhaus skulle stänga & han som kaklar skulle komma så jag valde bara ett av dem..



Plattorna är 12 x 50 cm, coola. Jag ville ha kakel åt det svarta hållet, alla andra jag kollade på var helt svarta, de här ser lite rostiga ut, de skiftar i röd-gul-brunt (rost). Jag ville ha lite ovanligt kakel, i min etta hade jag stoora plattor, nu har jag jag små & avlånga, halv meter långa & en decimeter breda, det är väl inte vad majoriteten av alla svenska hem har.

Maskros från IKEA är en lampa jag länge spanat på, den är väldigt stor & ritkigt häftig. Den kom nyligen ut i mindre storlek & jag vet fortfarande inte varför jag inte köpte den, jag tyckte så himla mycket om den & priset va perfekt. Jag har spanat & spanat & önskat & önskat. Hmm.. Hur som.
Lampan i sovrummet kommer istället från Mio den här gången, jag tänkte köpa på Household först men den jag ville ha va slut & de visste inte om den skulle komma tillbaka... Den är ganska cool, vet inte ritkigt hur vanlig den är men den är inte ovanlig, den kommer passa väldigt bra när allt är på plats och jag ska inte ha någon stark glödlampa i den...




Jag va i lägenheten ikväll och fixade lite, jag blev pånyttfödd när jag såg kaklet & när jag la alla skåp där de ska vara. Imorgon 07.00 ska de monteras på plats. Elektrikerna skulle komma tillbaka på måndag för att koppla in alla vitvaror och se att allt funkar som det ska. På måndag eftermiddag kommer rörmokaren för att koppla in diskmaskinen & resten av vattenrören; diskbänk, blandare osv...
Om allt funkar som planerat & inga komplikationer uppstår så kan jag flytta hem på tisdag, tosdag.... OM jag är lycklig!!!

Fast... än är inte allt färdigt. Alla lister är inte på plats, ingen tröskel är på plats, skjutdörren är inte på plats men det är för att vi väntar på att målaren ska bli färdig... Sådant går snabbt. Jag kan bo där trots att lister inte är på plats... Snart så kommer jag kunna ta bra bilder, snart så kommer den här bloggen innehålla de finaste bilderna..

Mitt proppskåp

Här har vi en bild på just min elcentral!!



Jag tror inte att ni förstår hur glad jag är över just det här skåpet!! Lycka - ja verkligen - Lycka!

Gruppcentral, elcentral, proppskåp

jaha, det har hänt en hel del och jag kommer nog kunna flytta in i början på nästa vecka..
Jag har bytt elcentral, fortfarande fult & störande men nytt & ändå snyggare!

Ni vet hur proppskåp brukar se ut
Ungefär såhär:


Bilden har jag googlat fram men min central va ganska lik den här.
Nu har jag haft elektriker hos mig som har fixat elen i hela lägenheten, fler kontakter i köket & bytt till jordade i resten av lägenheten, nu har jag det bästa av det bästa. Inte nog med det så har jag fått ett nytt proppskåp med fler proppar, eller KNAPPAR, justja, det nya you know ;) Eftersom jag kommer ha fler maskiner än tidigare boende så var de tvungna att dra fler kablar & att tvättmaskinen gick på samma el som lamporna i hallen var väldigt dåligt så jag fick en knapp för varje sak i hemmet. Niice.

Ungefär såhär ser mitt nya proppskåp ut (men mindre):



Istället för att byta propp ifall något nu skulle hända så drar jag bara upp en knapp =)

Nu måste jag köpa kakel. Det är hur svårt som helst & jag har 4 favoriter, kan inte bestämma mig. Imorgon ska det kaklas så jag måste köpa idag!


Kärlek, till Er från Mig!


paus

Idag tar jag en paus, nu orkar jag faktist inte gå till min lägenhet längre, jag har ont i huvudet och är trött.
Så här är det just nu:
- Målaren har en nyckel & är där ensam idag & fixar till sina fel.
- Golvet är helt färdigt, bara lister runtom kvar.
- Sovrummet är 100% färdigt.
- Alla stommar till köket är färdigmonterade.
- Elektrikerna kommer imorgon, jag har tagit ledigt från jobbet för att kunna vara där då.
- När elektrikerna är färdiga kan köket monteras på plats.
- Än är inte skjutdörrarna monterade för det kommer damma när målaren gör sitt. Så fort han är färdig kan jag börja inreda i garderoben & packa upp kläder & lite annat.
- Igår hängde jag upp duschdraperiet, lite mysigt vill jag ha det!!!! haha
- Sängen är köpt, huvudgaveln likaså.
- Soffan är beställd, upp till 8 veckor leveranstid.


Det låter ju som att jag kan flytta in den här veckan, men icke, det går snabbt, men tar ändå mer tid än man tror.
Jag vill vänta tills lägenheten är heeeelt färdig innan jag börjar köpa mer inredning & prydnader..

Skönt att börja 13.00 på jobbet, har inte fått sova ut  på länge.
Ha det fint alla!

RSS 2.0