fuskrenovering

När man ligger sjuk hemma och det är soligt ute så tycker man gärna synd om sig själv. Iallafall jag. Jag hade hellre varit ute och njutit av solen. Eftersom jag har tappat aptiten helt den senaste veckan ungefär så har jag inte haft någon energi då heller. Men i måndags började det bli värre och igår kändes det väldigt jobbigt. Även idag har jag legat sjukanmäld. Jag har suttit lite på balkongen och njutit av solen när jag har varit vaken men det blev jag bara tröttare av. Jag tog en runda runt gården när jag slängde soporna för att få lite frisk luft. Annars har jag mest ignorerat min "sjukdom" och funderat på vad jag ska göra hemma.
Jag har inte råd att renovera badrummet men jag har råd att förändra inredningen, gå från romantiskt & lila till brunt och spa-inspirerat. Ja.. Litre trä, flätade korgar, brunt & mysigt, naturmaterial, stenar & någon grön växt, något palmliknande, lite snäckor osv.  Jag har haft all tid i världen att hitta grejer på internet. Så fort jag tar mig ut ur lägenheten ska jag börja. Toaletten ska jag bli färdig med innan jag åker bort 19/7.

Vardagrummet har jag stora idéer för, jag säger 2 ord, röda tegelstena & öppen spis. Det får nog bli (realistiskt tänkt) efter nyår även om jag gärna skulle säga: efter semestern.


Nu lämnar jag er och återgår till under täcket på soffan framför TVn :)


(Tack underbara Maria som ställer upp på Glitter!)

 


Nytt i butik!

SURREAL ROMANCE! kommer snart. näästan så att man längtar till hösten (inte riktigt, men nästan)

  

  


Kika in HÄR! Och glöm ej att du kan bli medlem och få fantastiska erbjudanden HÄR!

rätt plats, rätt tillfälle

"Tre män i 20-årsåldern togs natten till tisdagen in till förhör om cykelstölder.

De tre stoppades på Karlsrogatan i Ekeby och togs med till polisstationen för kroppsbesiktning och förhör. De släpptes sedan på fri fot igen, men misstänks samtliga för cykelstölder."

Detta läste jag på unt.se. Det är skönt att poliserna ibland är på rätt plats vid rätt tillfälle men de tycks aldrig vara det när det är något allvarligt.

Jag läste också den här artikeln, läs den gärna:
Dom för mord på Uppsalabo!
7 år. JAG BLIR FÖRBANNAD! Jag mår så dåligt och blir så himla ledsen när jag läser det här att jag faktist inte tänkter skriva något mer om det, jag är för upprörd.

Minns ni händelsen för cirka 1 - 1,5 år sedan. Poliserna hade länge spanat på en man (ett gäng?) och efter mycet jobb greps en man för knarkinnehav. Jag minns inte mängden men det va väldigt mycket. Han fick 8,5 år.
OK. HUR kan en mördare få ett kortare straff än någon som har valt att knarka och förstöra sitt eget liv?


16 år + utvisning: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13239759.ab

vård + 14 år: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13240538.ab 

18 år + utvisning: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13240559.ab 


Utmaning! Livsdrömmar!

Maria utmanade mig att jag ska skriva sju drömmar jag ska försöka uppfylla innan jag dör.
Jag har redan bockat av några men det kommer nya hela tiden. Jag är en riktig drömmare som gärna svävar iväg ibland, kanske alltför ofta, men här har ni några! 


1. Resa till coola ställen som känns som en annan värld, såå många önskemål! (fattigdom, rikedom, sevärdheter, hstoria, djur, äventyr)

2. Hoppa bungeejump & tandemhopp. (Bungeejump har jag gjort 2 gånger & tandemhopp sker nu i sommar)
(Dyka! Klättra i berg! baa äventyra en massa)

3. Ta körkort & skaffa bil. CHECK! CHECK!

4. Köpa egen lägenhet. CHECK x2 (hus i framtiden)

5. Jobba som mäklare (egen firma)

6. Göra stort intryck på någon & "förändra personens liv" (Då lär man ju veerkligen må bra!)

7. För en gångs skull känna mig 100% nöjd över min kropp (är det möjligt för någon människa oavsett utseende?)


Det finns ju jättemycket jag vill göra i livet, massa småsaker också, men det här kändes lite större...


Och självklart drömmer jag om att leva frisk & vara glad hela livet, detsamma önskar jag min familj!! Jag önskar att min släkt som inte bor i Sverige skulle ha det bättre ställt.

usch och ja

Dagen idag började helt OK. Jag vaknade, fick i mig lite frukost, duschade och fixade mig till jobbet. Jag kom till jobbet lite tidigare så jag skulle hinna äta en vanilj-yoghurt :) När jag kom in, på kontoret, klädde av mig jackan och skulle till ICA sa min chef "innan du går iväg och slösar pengar så vill jag säga en sak till dig....."
KUL! Jättekul! Nä, jag har inte gjort något dumt & hon va inte arg på mig, allt va ok, men det hade skett ett fel någonstans och jag blev väl lite drabbad kan man säga. Nu har det hänt & det går inte att förändra det, men just nu är jag i stadiet där jag beskyller folk för det här även om någon kanske kan säga "men Vedrana, du borde märkt det". Men nej, jag har det så bra i livet ändå att jag inte märkte att det tydligen blev lite för bra.
Nu är jag arg och ledsen men kan inte annat än att acceptera det.
Jepp, så gör jag.
När jag vaknar imorgon ska jag ta på mig något fint som gör att det där fina leendet också åker på.

Jag sov en stund idag, jag har varit sååå trött den senaste tiden så nu har jag kokat potatis, såhär nattetid känner jag alltid att jag har mer tid & lust att göra saker än dagtid.
Imorgon bitti ska jag handla gräslök & creme fraishe (stavning?) + lite annat gott som jag ska ha med mig till Sthlm. Jag & 2 till vänner åker till någonstans där neråt för att fira midsommar med ungefär 30 personer till, vänners vänner osv... Det blir nog kul. Eftersom jag mått lite dåligt senaste tiden så ska jag inte förtära alkohol.

Nu ska jag smaka en potatis :)
God natt!


Jag älskar



Skulle gärna vilja ha den här som en tavla i vardagsrummet, gärna i stoort format.


Versace for H&M

Versace skall göra en kollektion för H&M. Kollektionen kommer innehålla dam och herrplagg, accessoarer och utvlada inredningsartiklar. Den kommer säljas i ca 300 butiker världen över och online 17 november.
Dessutom kommer Versace släppa en pre-spring kollektion den 19 januari 2012, den släpps dock bara online, låter ju helt fantastiskt.

"Det är otroligt spännande att samarbeta med H&M och få chansen att nå deras stora publik. Kollektionen kommer att vara typisk för Versace och perfekt för H&M:s och Versaces fans världen över", säger Donatella Versace.




Intressant? Kul. Kan tänka mig att det fortfarande kommer vara skyhöga priser...

I miss

 
Barcelona 2010

edit

Ok, det var inte riktigt sant det jag skrev i förra inlägget. Jag jobbar på Glitter på söndag också. Och så jobbar jag på BJ imorgon kväll & lördag kväll.. Det vill säga: jag fick inte ledigt. TACK!!!! Tack för att jag får som jag vill eftersom jag aaaldrig ställer upp och jobbar.

Usch =( Glitter är jag inte besviken på, jag sa Ja för att jag ville. Men BJ sa jag ja till för att jag inte hade något val kände jag. Jag kan ju inte säga Nej när det inte finns någon som vill ställa upp, jag är inte den som är den.

Nu ska jag dammsuga & byta sängkläder, dela upp tvätten och damma här hemma. Inatt kommer världens bästa hem efter 9 dagar i Kurdland så jag ska hämta honom på Arlanda någon gång inatt/onsdag morgon. Tiden ändras hela tiden från 03.00 och nu 04.00 och lite allt möjligt.

Det finns en tjej, Maria heter hon, ni kan läsa hennes blogg här: gillisen.blogg.se!
Hon har varit på semester i en vecka och ska vara borta en vecka till, så henne ser jag nästa vecka, OM jag har saknat henne. Hon gör dagarna på jobbet så roliga. Det trosta är att vi jobbar så sällan tillsammans :( Har ni haft ett jobb någon gång som ni känt att "vore det itne för henne/honom så skulle jag inte orka"? Så känner jag om Maria & Jenny (Min chef som är barnledig). Jag trivs på Glitter, tycker verkligen att det är superkul med massa människor runt mig hela tiden, superkul att sälja & bara vara social. Ett plus är alla snygga smycken vi har - I Love. Men ibland så tröttnar jag. Det gör nog alla. Jag vill ha omväxling...

slut

klockan är nästan halv 12. Jag har redan sovit 3 timmar idag, jag va tvungen. Nu är jag bara liite trött men mycket hungrig. Vart kan jag åka & köpa god mat nu, typ restaurangmat. En väldigt god pasta skulle inte sitta fel eller gott ött med potatismos... Hmm..
Jag har ju potatis & kött i frysen men det tar för lång tid. Köpte färskpasta igår, kan koka den nu & se om jag kan tillaga en god sås snabbt, om inget annat så kan jag ta ost & ketchup, fast då väljer jag makaroner & steker lite korv till..

Ajja, från restaurangmat till makaroner med smältost & korv.

Jag jobbar bara 2 dagar på Glitter den här vecan, måndag & torsdag, ska se om det finns någon möjlighet att jag kan få ledigt på torsdag, måste vila ut, jag orkar inte mer, kommer inte up på mornarna, helt sjukt. Ska ta ledigt från BJ också så får jag vila ut & göra annat jag inte orkar göra, städa hemma, köpa det sista till lägenheten (en list i hallen & lite elgrejer).

Men jag är så himla nöjd med allt just nu, allt som händer i livet, allt jag gör, allt jag skapar. Jag är bara trött, så trött. åh. Ska bli skönt att åka bort i sommar.



(Icebar Stockholm)

kvällens vimmelbild




Oj, det var så länge sedan jag va med på en vimmelbild, jag visste inte riktgit vad jag skulle göra. Alla andra är så tuffa, gör någon häftig gest, en cool grimas, anything, whatever, något, vad osm helst. Men jag, intar blyg ställning och ler, ler, leeer. Inte riktigt äkta, men liite, liite :D Det känns lite jobbigt, genant att "vara cool"! Ajja..

Såg ett jobb tidigare idag som jag blev superintresserad av. Ska fundera lite mer på det under tiden jag sitter barnvakt imorgon/idag.

love


mosters säl

Här är lite bilder på mig & min sälunge!
På lördag ska jag upp tidigt för att sitta barnvakt medan syster & hennes man är på jobbet. Det är det värt trots att jag jobbar fredag natt! Vi får se vad vi hittar på!
 

  

  

  

rödsvart

Tanken var inte att jag skulle fotografera min rumpa utan mitt hår, rumpan bara kom med. Jag bjuder på den. En hel del skulle behöva klippas, jag gör det i Kroatien, billigare där. Nu har jag lite rött hår (som ni ser) & i höst, mot vintern tänkte jag färga svart / mörkbrunt. Vad tror ni om det?


Förnya sovrummet

Det där med bilder är jag dålig på, det får ni leva med, jag är bra på så mycket annat. :)

Idag har jag gjort lite allt möjligt; fikat med syster & hennes man, köpt mobil, varit på Ikea & köpt sängöverkast, galjar & lite garderobsförvaring, suttit barnvakt till systers dotter i en timme & nu är jag hemma.

Anledningen till att jag gick till Ikea var att jag i helgen insåg hur trist min lägenhet är, den är modern & fin, that's it. Så vill jag inte ha det. Eller jo, men lite mer. Jag vill att den ska vara mysig, hemtrevlig, lite mer tyg, lite mer färg, lite bilder & foton, tavlor på väggarna, personliga detaljer.
Jag tänkte börja med sovrummet. Jag har två gardinstänger, tanken va att ha 2 olika gardiner, en mörkare & en ljusare, idag kom jag på att jag skulle vilja ha någon lila nyans. Först ville jag ha svart & vitt (som hela lägenheten) men så ändrade jag till brunt, brunt är mysigt. Tråkigt. Så idag kom jag fram till lila. Jag köpte däremot ett sängöverkast i mörkbrunt, vändbart & då ljusbrunt. På det vill jag ha lite lila, jag tänker indiskt, orientaliskt. Funderar på att måla om taket svart.



Idéer är varmt välkomna!!

ibland så


Tävling

Vi har en supersnygg plånbok på Glitter, den finns i svart & vitt. Den är liten men det får ändå plats mycket i den. Den vita passar perfekt nu i sommar, ljus & fräsh men ändå tuff med lite nitar på.

Just nu kan ni vinna den HÄR!

Kika in på Glitter och kolla på alla andra väskor & plånböcker vi har.

Love!

My Toyota is fantastic

Imorse när jag kom till Upplands Bilforum såg det ut såhär:


Jag vaknade vid 8, tog det lugnt, duschade, sminkade mig, bytte om och så PAAAM så kom snoret, förkylningen, den extrema hostan & en svag doft av kommande huvudvärk - NEJ! Jag började hosta lite (mycket) i söndags och nu är det extremt, börjar jag skratta så slutar det med en jobbig hosta. Jag har en servett i handen hela tiden för att torka näsan. Usch!
Men men, jag är glad. Det går bra på jobbet, jag har en ny bil osv osv... Hur kul är det inte, första egna bilen - LOVE IT!




My Toyota Is Fantastic!

LYSSNA HÄR!!

Usch. Imorgon jobbar jag på Glitter, visserligen bara 1 till halv 6 men som jag mår nu vill jag inte jobba en timme ens. Och så jobbar jag fredag kväll på BJ & öppnar på Glitter. SNÄLLA: Låt mig bara bli frisk, jag ska inte klaga.

PS: Maria har världens snyggaste frisyr fixat av den bästa frisören!!!

Toyota Corolla it is

"...Toyota berättar själva gärna om att de lagt ner mycket arbete på att ge dörrarna ett "dyrt" ljud när man stänger dem. Dörren låter dyr

DÖRREN LÅTER DYR
Man kan ju fnissa lite åt tanken på hur det sett ut när folk stått och provstängt olika bildörrar för att definiera dyrare ljud, men resultatet är faktiskt en dörr som låter lite dyrare än vad bilen kostar. Och det finns väl en viss bilägarglädje i det."

Ja, man kan faktist fnissa lite åt den tanken.
Idag har jag åkt 3 olika bilar på Upplands Bilforum. Det stog mellan en liten Clio & en Corolla. Clion lite billigare än Toyotan men mycket mycket sämre. Så Corollan blev ett självklart val. Anledningen till att jag gick dit idag va en bil (Ford) som jag hade sett på deras hemsida, den va inte alls lika snygg i verkligheten och visst hade den starkare motor än jag trott men drog också därför lite mer bensin... Så när jag bestämde mig för Corollan tyckte han ändå att jag skulle prova Forden, för att veta vad jag tackade nej till, för tat bevisa att Corollan va bra. MEN! När jag satte mig i den och körde en runda blev jag såå överraskad, jag ringde & sa att jag tar en lite längre runda för att känna efter på riktigt... Väl tillbaka i bilhallen sa jag att jag inte vet vad jag ska välja. Corollan är 10000 gånger bättre & snyggare men Forden kändes så bekväm att köra. Oj oj oj. Jag stog där & vägde för- & nackdelar. Försäljaren skrev ut lite papper på båda bilarna & jag gick hem utan bil men med bra information. Han skulle hålla båda till mig imorgon men imorgon kväll lägger han upp Corollan också på internet.
Svåårt val.
Efter att jag fått sitta hemma ensam och fundera på vad jag behöver, ekonomin, framtiden och allt annat så kom jag fram till att lite dyrare är mycket bättre och TOYOTA COROLLA blev plötsligt så självklart. Pappa är i Kroatien så jag kunde inte ha honom med mig men jag ringde & berättade & han tyckte jag va smart (som vanligt). :D

Imorgon bitti ska jag dit för att betala & skriva på. Sedan ska jag jobba till 17.00. Därefter ska jag HÄMTA MIN BIL!

Bilen är från 2002 men exakt samma modell som från 2007 - det känns ju nice!
Det trista är att den har 110 hästkrafter bara jämfört med Forden som hade 130 hk. Låter kanske inte mycket men det kändes.

Fast äääsch. Jag är ingen bilexpert. Bilen ser bra ut & det jag förstår låter bra.


allt & inget & allt

Vilken härlig dag.
Jag gick lite tidigare till jobbet för att träffa riktiga bossen och hennes bäbis och Maria. Världens gulligaste pojke, en månad gammal och väger drygt 3 mjölkpaket. Vi åt smörgåstårta och hade trevligt, synd att jag va tvungen att stämpla in & jobba så "tidigt" bara. Lilla Eddie är en riktig GLITTERKILLE! Kärlek till honom och hans mamma! (och pappa också då)

Snart ska jag till BJ, börjar 22.00 men ska dit liite tidigare för att hnna äta och prata lite med alla.

Jag vill också säga att jag är så sjukt trött på skitsnack. Så är det, trött på många människor, även de som jag annars håller kära. Det känns som om ALLA sviker. Ja men faktist. Och ärligt talat så är det värsta att jag knappt bryr mig, jag orkar inte, orkar inte säga något & orkar inte tänka på det. Men jag är lite arg, faktist. Det är lätt att tycka att andra handlar fel men man gör det gärna själv.
No more comment.

Eftersom jag har jobbat ganska mycket i Maj så funderar jag på att unna mig lite saker, en tvättmaskin, en mobil & en bil. En tvöttmaskin är bra att ha även om tvättstugan är nära, den kan jag tvätta småsaker i och när jag verkligen behöver något men inte hinner boka tid. En mobil behöver jag eftersom min nuvarande krånglar en heeeel del & det är inte bra när jag bor själv och inte har fast telefon. En bil är egentligen inget jagg känner såå stort behov av men ändå lite. Det är en sådan frihet att ha bil. Först och främst när jag jobbar på BJ, natt, men också när jag vill storhandla, handla lite billigare. Sedan så är det ju sommar nu, då vill man åka runt lite här & var!!! :D Vad gäller jobbet (Glitter) så behöver jag absolut inte bil, jag jobbar centralt & parkeringen är för dyr, jag har så bra bussförbindelse ändå...

Idag åt jag 2 mackor till frukost, en bit smörgåstårta på jobbet, lite Nobless på rasten & lite chips nu. Bara så att ni vet.

Imorgon åker mina föräldrar till Kroatien, de kommer hem 13/8, OM jag är avis... haha. Jag lär åka dit i slutet av Juli & hälsa på några dagar eller så, det enda som kostar mig då är resan dit & hem, boende & mat har jag hos dem - lyx lyx lyx!


RSS 2.0